Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 6,00 puan ve yüzde 0,07 artışla 8.480,29 puana ulaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,07, holding endeksi ise yüzde 0,07 arttı. Fasıl endekslerinde en çok kazanan yüzde 0,72 ile turizm olurken, en çok kaybeden ise yüzde 0,08 ile madencilik oldu.

Dün dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü yüzde 0,03 değer kaybıyla 8.474,30 puandan tamamladı.

Analistler, küresel hisse senedi piyasalarında fiyatlamaların güçlenmesiyle karışık bir trendin yaşandığını, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini beklenenden daha uzun süre sabit tutabileceğini, bugün tüm gözlerin Fed’in faiz kararı ve faiz kararı üzerinde olacağını belirtti. Fed Başkanı Jerome Powell’ın toplantı sonrasında yapacağı açıklamalar. tercüme edildiğini söyledi.

FED SİYASİ FAİZİ SABİT TUTABİLİR

Fed’in bu akşam politika faizini sabit bırakacağının kesin olduğunu belirten analistler, yılbaşında bankanın yüzde 85 olasılıkla ilk faiz indirimini Mart ayında yapacağının tahmin edildiğini, ancak bu durumun Açıklanan makroekonomik veriler ve Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmeleri dikkate alındığında bu fiyatlamalar yüzde 88 olasılıkla Mayıs ayına taşındı.

Analistler, bugün başta yurt dışı dış ticaret dengesi, Almanya’da enflasyon ve ABD’de ADP özel sektör istihdamı olmak üzere yoğun bir bilgi gündeminin takip edileceğini, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.530 ve 8.570 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu belirtti. 8.400 ve 8.250 puan ise destek konumunda. Öyle olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu