Ekonomi

Orsted, açık deniz rüzgar santrallerinin ilk çeyrek karını artırdığını görüyor

COPENHAGEN – Dünyanın en büyük açık deniz rüzgâr çiftliği geliştiricisi Orsted (CSE:ORSTED), ilk çeyrek faaliyet kârında bir artış olduğunu açıkladı ve bu artışı açık deniz rüzgâr çiftliklerinden elde ettiği yüksek kazanca bağladı. Şirket ayrıca enflasyon ve tedarik zincirindeki gecikmeler gibi sektörel zorlukların ortasında tüm yıla ilişkin beklentilerini de teyit etti.

Çoğunluk hissesi devlete ait olan Danimarkalı şirket, Şubat ayında yatırım ve kapasite hedeflerinin küçültülmesine yol açan stratejik bir gözden geçirmeden geçti. Bu ayarlama, temettü ödemelerinin geçici olarak durdurulması ve finans ve operasyon şeflerinin ayrılmasıyla birlikte geldi.

Bu değişikliklere rağmen CEO Mads Nipper şirketin gidişatı konusunda iyimser olduğunu ifade etti. Nipper gazetecilere verdiği demeçte, “İleriye dönük iş planımızı gerçekleştirme yolunda ilerlediğimizden eminim” dedi.

Orsted’in yeni ortaklıklar hariç faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi Grup kârı (FAVÖK) %8 artışla 7,49 milyar Danimarka Kronu’na (yaklaşık 1,08 milyar $) ulaştı. Bu rakam analistlerin ortalama tahmini olan 7,44 milyar kron ile uyumludur.

Şirketin açık deniz rüzgar santrallerinden elde ettiği kar ise %18’lik bir artışla 6,93 milyar krona ulaştı. Bu büyüme, daha yüksek rüzgar hızları ve Tayvan’daki Greater Changhua 1 ve 2a çiftlikleri ile New York Eyaleti açıklarındaki South Fork çiftliğindeki enerji üretiminin genişlemesiyle desteklendi.

Açıklamanın ardından Orsted’in hisseleri TSİ 1009’a kadar %1,5 artış gösterdi. Şirketin hisseleri Ekim ayında yedi yılın en düşük seviyesine ulaşmasından bu yana neredeyse %60 oranında toparlandı.

Nipper, Orsted’in proje yürütme ve açık deniz rüzgar endüstrisinin karşılaştığı devam eden tedarik zinciri zorluklarını ele alma konusundaki kararlılığının altını çizdi.

Orsted, yeni ortaklıklar hariç olmak üzere tüm yıl için FAVÖK tahminini 23 milyar ila 26 milyar Danimarka Kronu aralığında yineledi. Şirketin finansal performansı ve istikrarlı öngörüleri, yenilenebilir enerji sektöründeki faaliyetleri için olumlu bir görünüm sunuyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu